Alla nyheter

Trainor Sveriges vd ny hedersdoktor vid Mittuniversitetet

Sara Zetterberg, vd för Trainor Sverige och Distansia, promoverades den 4 oktober till hedersdoktor vid Mittuniversitetets fakultet för naturvetenskap, teknik och medier.

Utmärkelsen är ett erkännande för hennes starka samhällsengagemang och arbete med digitaliseringsfrågor, främst inom EdTech. Under den högtidliga ceremoni i Sundsvalls stadshus hedrades även serieskaparen Mats Jonsson och Peter Krantz, teknisk direktör på Utbetalningsmyndigheten, som hedersdoktorer för deras betydande insatser inom sina respektive områden.

Vad betyder denna utmärkelse för dig Sara?

– Det betyder oerhört mycket! Det är en stor ära att få bli en del av en så imponerande skara personer som på olika sätt har utvecklat och gjort avtryck i vår region.

Vad tar du med dig från upplevelsen?

– Att få ta del av över tusen år gamla traditioner var en mäktig upplevelse. Dessutom var det väldigt givande att få lära känna både Peter Krantz och Mats Jonsson.

Hur tror du att denna utmärkelse kan påverka ditt fortsatta arbete och engagemang?

– Den ger mig ännu mer styrka att tro på mig själv och mina idéer, särskilt när det gäller digitalisering och hur företag och organisationer kan samverka och skapa värde. För oss på Trainor innebär detta även möjlighet till ökat samarbete med Mittuniversitetet inom områden som bland annat AI och pedagogik.